Søk om førerkort
Søk om førerkort

Søk om førerkort

Søk om førerkort

Du kan også Søk om førerkort ved hjelp av et søknadsskjema på papir (PDF). Du kan sende det utfylte skjemaet til ditt lokale fører- og kjøretøylisenskontor (trafikkstasjon) eller levere det inn der selv. Du må bestille time (side på norsk) hvis du ønsker å levere den inn selv.

Uansett hvordan du søker, vil du motta bekreftelse til den digitale postboksen. Hvis du ikke har en digital postboks, sender vi bekreftelsesbrevet til adressen din i det nasjonale befolkningsregisteret. Hvis du leverer søknaden din på et fører- og kjøretøylisenskontor, vil du motta en skriftlig bekreftelse i disken som viser at vi har registrert søknaden din.

Automatisk sjekk av atferdshistorikk

Når du søker om førerkort for første gang, blir søknaden din automatisk sendt til politiet for en sjekk av din atferdshistorie. Det tar vanligvis to til fire uker å motta svaret, men det kan også ta lengre tid.

Søknaden din vil bli sendt for en ny atferdshistorikkjekk hver fjerde måned i opptil tre år til du har fått førerkortet. Hvis du får førerkortet mer enn tre år etter at du først søkte, må du kontakte oss for en ny sjekk av atferdshistorikken.

Hvordan vil du vite om atferdshistorikken din er godkjent?

Du kan se om oppførselen din er godkjent, under Søknadene dine på siden din. Søk om førerkort

Hva kan du gjøre hvis atferdshistorikken din ikke er godkjent?

førerkort på nett

Hvis du tror at ny informasjon kan ha innvirkning på atferdshistorikken din, kan vi bestille en ny sjekk av atferdshistorikken. I dette tilfellet må du kontakte oss.

Hvor lenge er din godkjente oppførsel gyldig?

Godkjenning av oppførsel er gyldig i seks måneder.

Trenger du å sende inn syn eller helsesertifikat?

Når du får førerkort for en lett kategori

Hvis du søker om førerkort for moped, motorsykkel, bil, traktor eller snøscooter, må du sende inn et sertifikat hvis du for eksempel har nedsatt syn. Du må sende inn helsesertifikat hvis helsen din er svekket på en måte som kan påvirke trafikksikkerheten. Du blir spurt om dette når du søker om førerkort.

Når du får førerkort for en tung kategori

Hvis du søker om førerkort for lettbil, lastebil, minibuss eller buss, eller om CPC for utrykningskjøretøy, må du sende inn helsesertifikat fra lege.

Unntaket er hvis du har levert helsesertifikat tidligere, og det fortsatt er gyldig for kategorien / kompetansen du søker om å oppgradere til.

Hvor kan du få et helse- eller synssertifikat?

Helsesertifikat må skaffes fra lege. Et syn sertifikat kan

Send synet eller helsesertifikatet til det lokale førerkortkontoret (trafikkstasjon)

Hvis du trenger å sende inn et syn eller helsesertifikat, kan kjøreskolen bare bestille en førerprøve for deg når vi har mottatt sertifikatet. Hvis du bare tar en teoriprøve, må du sende inn sertifikatet før du tar teoriprøven. Sertifikatet må ikke være mer enn tre måneder gammelt når vi mottar det.

Vi trenger den originale versjonen av synet eller helsesertifikatet ditt. Du kan sende det til nærmeste fører- og kjøretøylisenskontor. Hvis du tar en teoriprøve, kan du også levere inn sertifikatet når du presenterer deg for testen.

Hvor lang tid tar det å registrere et syns- eller helsesertifikat?

Det kan ta opptil en uke fra vi mottar syn eller helsesertifikat, før det blir registrert i våre systemer. Du vil motta en SMS og e-post når den er registrert. Du kan også se på siden din når den er registrert.

Tillat kjøreskole å bestille førerprøve

Når du er klar til å ta den praktiske førerprøven, vil kjøreskolen bestille testøkten for deg. For å gjøre dette trenger skolen autorisasjon fra deg. Du kan gi dem dette på siden din. Les mer om den praktiske førerprøven, og gi en kjøreskole autorisasjon til å bestille prøve.

Leave a Reply